Tutankhamun-utställningen

Stockholm och Malmö

Utställningen Tutankhamun - Graven och Skatterna pågick i Malmö under 2012 och i Stockholm under 2017. Den bjöd på en inblick i de arkeologiska lämningarna från forntida Egypten och erbjöd en unik rundtur i en rekonstruktion av Tutankhamuns grav. Fler än 1 000 av gravskatterna reproducerades av egyptiska specialister för att in i minsta detalj vara exakta kopior av originalen. Dessa placerades ut under utställningen för besökare att skåda.Sök lediga jobb i Stockholm på jobbstockholm.nu!

Övrig konstutställning i Stockholm

Stockholm, som en kulturell metropol, flödar över av konstutställningar utöver Tutankhamun-utställningen som speglar stadens rika konstscen. Är du intresserd av andra typer av utställningar? Läs mer om konstutställningar i Stockholm på amells.com. Varje år kuraterar de ett antal presentationer med skandinavisk konst till salu. Fri entré erbjuds alltid, och aktuell samt kommande utställningsinformation finns tillgänglig på deras webbplats.

Dorchester

I Dorchester i södra England pågår just nu samma utställning, The Tutankhamun Exhibition . Där kan man 7 dagar i veckan uppleva de föremål som ställdes ut i Stockholm och i Malmö, tillsammans med den imponerade rekonstruktionen av gravkammaren. Utställningen där är konstant och har funnits i över 30 år.